DE KLEINE BEURT

Het grote belang van de kleine beurt

Met goed onderhoud voorkomt u ongewenste kosten 

Is uw auto weer aan een kleine beurt toe? Maak dan tijdig een afspraak. Want al klinkt de kleine beurt wellicht onbelangrijk is dit zeker niet het geval. Door het tijdig laten verrichten van de kleine beurt kan de levensduur van een auto aanzienlijk worden verlengd. Daarbij krijgt u bij verzuimen van de kleine beurt vaker te maken met defecten en storingen. Vooral bij de gevoelige moderne auto is dit vaker het geval. Buiten dat goede smering een versnelde slijtage tegen gaat zijn veel belangrijke onderdelen van uw auto zoals EGR kleppen, Katalysatoren en Roetfilters erg gevoelig voor de vervuilingen ontstaan door oude olie, mogelijk verkeerde olie of anders misschien verkeerde hoeveelheden. Vult u de olie zelf bij dan is het erg belangrijk goed en nauwkeurig te peilen.

En let op! teveel olie kan enorm schadelijk zijn voor uw auto. 

 

Laat u door ons de kleine beurt verrichten dan bent u ervan verzekerd dat uw auto in de juiste hoeveelheid is afgevuld met de juiste door de fabrikant voorgeschreven oliën.

Een goed onderhouden auto is beter voor het milieu

Buiten de extra te maken kosten door onvoorziene reparaties zal uw auto door het gebruik van vervuilde of verkeerde olie vaak emissieproblemen vertonen waarbij het milieu zwaarder zal worden belast dan normaal het geval mag zijn.

Kortom, ook als milieu verantwoorde autorijder laat u uw auto graag volgens de voorgeschreven schema's onderhouden.

De moderne voorgeschreven oliën zijn vrijwel allen synthetische oliën. Deze olie biedt veel voordelen. Ze zijn beter bestand tegen extreme belastingen en verouderen veel minder snel dan de traditionele minerale oliesoorten. Dit komt ten goede van uw portemonnee omdat u hierdoor langer kunt doorrijden zonder te hoeven verversen. Ze zijn duurzamer en bij juist gebruik minder milieu belastend. Deze duurzame olie heeft echter wel als nadeel dat deze op natuurlijke wijze niet of nauwelijks meer zal afbreken.

Belangrijk is het daarom dat deze olie op juiste wijze wordt gerecycled. Wij verzekeren u dat bij ons alle oliesoorten altijd op juiste wijze worden afgevoerd en gerecycled.

Wanneer is het tijd voor de kleine beurt?

De interval voor een kleine beurt verschilt per auto & merk. Daarom is het van belang dat u zich aan het voorgeschreven schema houd zoals door de fabrikant is voorgeschreven. Deze intervallen staan aangegeven in de onderhoudsboekjes van uw auto. Vaak wordt de kleine beurt  een keer per jaar of om de 15.000km voorgeschreven. De grote beurt meestal om de 30.000km. Weet u het niet zeker dan kunnen wij u hierover informeren.

Wat kunt u verwachten bij een kleine beurt?

Bij een kleine beurt worden veel essentiële punten gecontroleerd. Een aantal belangrijke werkzaamheden zijn:

  • Olie vervangen

  • Oliefilter vervangen

  • Controleren van overige vloeistoffen 

  • Controle van banden en remmen

  • Motor controle op lekkage

  • Uitlezen van storingsgeheugen

Wat kost een kleine beurt voor uw auto?

De kosten voor een kleine beurt zal variëren per auto. Veel auto's hebben hun eigen oliesoort en ook zit er erg veel variatie  tussen de afvul-hoeveelheden. Wilt u precies weten hoeveel een beurt voor uw auto gaat kosten vul dan vrijblijvend het volgende formulier in voor een uiteraard geheel vrijblijvende prijsopgaaf.

Bosch Car Service Aalsmeer

Aalsmeerderweg 101

1432 CJ  Aalsmeer

0297 310 411

www.aalsmeergarage.nl

logo-Bovag100.jpg

© 2020 Aalsmeergarage.nl