GROTE BEURT

Een grote beurt is meer dan alleen olie verversen

Veiligheid en betrouwbaarheid

Is uw auto toe aan een grote beurt? Maak dan tijdig een afspraak.  Door het tijdig laten verrichten van de grote beurt kan de levensduur van een auto aanzienlijk worden verlengd. Daarbij krijgt u bij verzuimen van de grote beurt vaker te maken met defecten en storingen. Vooral bij de gevoelige moderne auto is dit vaker het geval. Buiten dat goede smering een versnelde slijtage tegen gaat zijn veel belangrijke onderdelen van uw auto zoals EGR kleppen, Katalysatoren en Roetfilters erg gevoelig voor de vervuilingen ontstaan door oude olie, mogelijk verkeerde olie of anders misschien verkeerde hoeveelheden. Vult u de olie zelf bij dan is het erg belangrijk goed en nauwkeurig te peilen. Maar let op! teveel olie kan enorm schadelijk zijn voor uw auto. 

Een grote beurt is extra belangrijk omdat bij deze beurt speciale aandacht uitgaat naar essentiële onderdelen die de veiligheid van uw auto waarborgen. Zo worden de remmen allen gedemonteerd en ontdaan van roest en andere vervuilingen waardoor de werking van de remmen aanzienlijk kan verminderen. Met daarvoor speciale apparatuur zal het systeem van de oude remolie worden ontdaan en voor zien van nieuwe voor uw auto juist gekwalificeerde remolie.

Laat u uw auto door een Bosch Service Center Aalsmeer onderhouden dan bent u ervan verzekerd dat de door Bosch gefabriceerde en toegepaste onderdelen altijd van de beste kwaliteit zijn. 

Voor het milieu

Buiten dat u mogelijk te maken zult krijgen onvoorziene reparaties zal uw auto door het gebruik van vervuilde of verkeerde olie vaak emissieproblemen vertonen waarbij het milieu zwaarder zal worden belast dan normaal het geval mag zijn.

Kortom, ook als milieu verantwoorde autorijder laat u uw auto graag volgens de voorgeschreven schema's onderhouden.

De moderne voorgeschreven oliën betreffen vrijwel allen synthetische oliën. Deze olie biedt veel voordelen. Ze zijn beter bestand tegen extreme belastingen en verouderen veel minder snel dan de traditionele minerale oliesoorten. Dit komt ten goede van uw portemonnee omdat u hierdoor langer kunt doorrijden zonder te hoeven verversen. Ze zijn duurzamer en hierdoor minder milieu belastend. Dit duurzame karakter gaat echter niet op juiste wijze wordt gerecycled, want synthetische olie heeft echter als nadeel dat deze op natuurlijke wijze niet of nauwelijks zal afbreken.

Belangrijk is het daarom dat deze olie op juiste wijze wordt gerecycled. Bij een Bosch Service Center bent u ervan verzekerd dat alle oliesoorten altijd op juiste wijze worden afgevoerd en gerecycled.

Garantie op onderdelen en werkzaamheden

Laat u werkzaamheden verrichten bij Bosch Service Center Aalsmeer dan krijgt u altijd garantie op onderdelen en de uitgevoerde werkzaamheden.

Wanneer is het tijd voor de Grote beurt?

De interval voor een kleine beurt verschilt per auto & merk. Daarom is het van belang dat u zich aan het voorgeschreven schema houd zoals door de fabrikant is voorgeschreven. Deze intervallen staan aangegeven in de onderhoudsboekjes van uw auto. Vaak wordt de kleine beurt  een keer per jaar of om de 15.000km voorgeschreven en de grote beurt meestal om de 30.000km.

Weet u het niet zeker dan kunnen wij u hierover informeren.

Wat kunt u verwachten bij een grote beurt?

Bij een grote beurt wordt natuurlijk de veiligheid van uw auto gecontroleerd, daarbij  zal worden gekeken of er bepaalde onderdelen direct of binnen afzienbare tijd dienen te worden vervangen. Dit gebeurt altijd in overleg met klant. Diverse onderdelen/vloeistoffen zijn standaard in de beurt inbegrepen.

Welke werkzaamheden bij de grote beurt zitten inbegrepen is afhankelijk van het merk en model auto.

Voorbeelden van werkzaamheden die mogelijk worden uitgevoerd:

 • Motorolie vervangen

 • Oliefilter vervangen

 • Luchtfilter vervangen

 • Uitlaatgas test

 • Proefrit

 • Pollen filter of actieve koolfilter vervangen

 • V-riem of multiriem inspecteren en indien nodig in overleg met klant vervangen

 • Remvloeistof verversen

 • Koplampen afstellen

 • Alle bewegende delen smeren

 • Bougies vervangen

 • Transmissie controle/test

 • Airco controle (indien benodigd onderhoud)

 • Inspectie van o.a. de verlichting, airbag, ruitenwisser, ruitenwisser installatie, vloeistoffen, banden, wielen, asaandrijving, remmen, bodemplaat, handrem, motor, transmissie, aircocompressor etc.

Wat kost een grote beurt voor uw auto?

De kosten voor een grote beurt zal variëren per auto. Veel auto's hebben hun eigen oliesoort en ook zit er erg veel variatie  tussen de afvul-hoeveelheden. Duurdere auto's zijn vaak voorzien van kostbare interieurfilters, etc. Wilt u precies weten hoeveel een beurt voor uw auto gaat kosten vul dan vrijblijvend het volgende formulier in voor een uiteraard geheel vrijblijvende prijsopgaaf.

Bosch Car Service Aalsmeer

Aalsmeerderweg 101

1432 CJ  Aalsmeer

0297 310 411

www.aalsmeergarage.nl

logo-Bovag100.jpg

© 2020 Aalsmeergarage.nl